BERNARD STIEGLER A INTERACCIÓ

Aquest filòsof francès, ex-revol.lucionari del maig del 68- es diu que va anar a presó per haver robat un banc per pagar els deutes d’un bar musical que va obrir – i actual director de Institut de Recherche et Innovation del Centre George Pompidour de París, ha estat a Barcelona a les Jornades Interacció organitzades per la Diputació de Barcelona donant una conferència sobre Democràcia Cultural i transformació social.

Bernard Stiegler defineix la nova figura del contribuïdor, l’individu que és capaç d’emetre, rebre i distribuir informació i coneixement, sobretot gràcies a les tecnologies digitals. I planteja moltes qüestions relacionades amb la cultura i la nostra societat convulsa i canviant, com el paper fonamental de l’amateur, qui estima alguna cosa, qui te ganes de dedicar el seu temps a aprofundir en alguna cosa. Tot el contrari a ser un consumidor.

Tot absolutament innovador i valent, com el què hi ha resumit en aquesta frase: “El 80% del públic cultural és consumidor, no te cap mena d’esperit crític, passen d’una cosa a l’altra sense aturar-se. I això té conseqüències catastròfiques, també a nivell ecològic.”
Faves comptades!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: